AJANKOHTAISTA  

Hyvä Jäsen! 

Näin keväällä on aika suunnata katse kesän teatterielämyksiin.

Yhdityksesi tarjoaa edulliseen jäsenhintaan mukavia teatterihetkiä.

Katso tiedote ja toimi ilmoittautumisohjeiden mukaan. 

Kumpaankin teatteriin on alustavasti varattu 20 paikkaa. 

Avec pääsee mukaan, jos jäsenten
varauksista jää tilaa. Väliaikatarjoilu sisältyy lipun hintaan.
Ilmoittautuminen 3.6.2024 mennessä yhdistyksen s.postiin jhl873ry@gmail.com

”Kuin tuhka tuuleen”
Pornainen, Koskenniska, Halkiantie 24,  07190 Pornainen
Näytös tiistaina 18.6.2024, klo 19, ENSI-ILTA!
Väliaikatarjoilu: kahvi/tee/mehu, pulla,
grillimakkara.
HINTA: jäsenhinta 10 €, (ei jäsen, avec 23 €)

https://www.ppns.net/kesa-2024--kuin-tuhka-tuuleen

”Suomen hevonen”

https://tapahtumat.hyvinkaa.fi/fi-FI/page/65d8b46b086b0d252f815f90
Knehtilän luomutila, Haapasaarentie 75, Hyvinkää
Näytös sunnuntaina 11.8.2024, klo 15.00
Väliaikatarjoilu: suolainen syötävä, kahvi/tee.
HINTA; jäsenhinta 10 €, (ei jäsen, avec 25 €)
HUOM! Tähän näytökseen on järjestetty bussikuljetus
Hyvinkään rautatieasemalta, sisältyy lipun hintaan.

https://tapahtumat.hyvinkaa.fi/fi-FI/page/65d8b46b086b0d252f815f90

JHL873ry – hyvinvointia edistämässä  KATSO TÄSTÄ MAHTAVAT TARJOUKSET! 

Tsekkaa sähköpostisi! Jos et ole saanut yhdistyksen tärkeitä tiedotteista, tarkista myös roskaposti.

Tässä uusin tarjous hyvinvointiin:

Hei, Jäsen!
Olemme saaneet lisää hyvinvointia lisäävien tuottajien kampanjatarjouksia.
Hyvinvoinnin edistäminen on meille kaikille tärkeää ja nyt tässä on taas jäsenille hyvä
tarjous.

Tarjous voimassa 30.9.2024 saakka!
Kaikista palveluista JHL873-jäsenille ensikäynti -50% ja jatkot -20% 

*Rosen-hoito 40€/50min
Rosen-terapia erityisesti itsetuntemuksen lisäämiseksi.

*Ratkaisukeskeinen lyhytterapia 30€/45min
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia onnistuu hyvin myös etänä ja sopii kaikkiin elämän solmuihin uusien ratkaisujen näkemiseksi, Rosenia erityisesti itsetuntemuksen lisäämiseksi.

*Brain Relief 65e/50min on syvärentoutushoito.
 

https://virvana.fi/
Virva vastaa mielellään kaikkiin esiin tuleviin kysymyksiin! Katso yhteystiedot verkkosivulta.

JHL on päättänyt kokonaan lopettaa vuosikalentereiden painattamisen ja toimittamisen jäsenille.

Siitä syystä yhdistyksemme JHL 873 ry:n hallitus on päättänyt hankkia ja toimittaa 2023 kalenterin jäsenilleen.

Olethan saanut yhdistyksen pääluottamusmiehen sähköpostin, jossa pyydetään ilmoittamaan, JOS HALUAT KALENTERIN.  Kalenteria ei toimiteta kenellekään automaattisesti, vaan vain niiden yhteydenottojen perusteella, jotka ovat ilmoittaneet tarvitsevansa/haluavansa kalenterin. 

Terveisin JHL 873 ry, hallitus

Kokousaikataulu

Syksyn 2024 kokousaikataulu julkaistaan myöhemmin. 

Jos sinulla jäsenenä on viestiä, toivomuksia, palautetta hallituksen kokouksiin, voit laittaa niitä tulemaan hallituksen jäsenille. Yhteystiedot löytyvät yhteystieto-osiosta.

Syyskokous pidetään tutussa paikassa, Järvenpäässä, Tilaustila, Järnefeltinkatu9, Järvenpää. Kokouskutsu, materiaalit  ja tarkemmat tiedot tulossa lähempänä tapahtuman ajankohtaa.  

Vietätkö täysiä 50- tai 60-vuotis syntymäpäivä ajalla 1.7. - 31.12.2023? Jos olet ko.synttärisankari, ilmoita asiasta syyskokoukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Muistamisen voi lunastaa osallistumalla kokoukseen.

Onko sinulla takanasi katkeamatonta JHL-jäsenyyttä vähintään 20 vuotta? Jos on, niin palkitsemme siitäkin! Ilmoittautuessasi syyskokoukseen, mainitse 20v tai sen ylittävästä jäsenyydestä, voit noutaa palkkion.

Syysterveisin

JHL 873 hallitus

PUHEENJOHTAJAN  TERVEISET 19.6.2023

Hei!

Kesä on lomien aikaa ja puheenjohtajamme haluaakin muistuttaa meitä tärkeistä asioista, jotta loma ja työstä palautuminen onnistuisi hyvin.

Lue alla olevasta tervehdyksestä  työsuojelulaitoksen ja psykologi Anniina Virtasen viisaat sanat ja hyvät vinkit.

Nauti kesästä ja pidä itsestäsi hyvää huolta!


Hei kaikki JHL 873:n jäsenet

Kesä on aina kesä ja se kestää onneksi pidempään kuin loma. Seuraavassa teille mietittävää lomalta palatessa.

Laskeudu pehmeästi takaisin töihin

Ajoita paluusi työhön keskelle viikkoa, jos se vain on mahdollista. Jo parin päivän kuluttua pääset viikonlopuksi palautumaan. Näin saat pehmeän alun.

Pyri pitämään ensimmäiset työpäivät väljinä. Tilanteen tasalle pääseminen ja viestien läpikäynti vievät aikaa.

Huolehdi palautumisestasi myös loman jälkeen. Pidä taukoja työpäivän aikana. Unirytmin korjaaminen on hyvä aloittaa jo loman loppupuolella.

Tarkastele hyvinvointiasi uusin silmin

Töihin palatessasi pystyt katsomaan hyvinvointiasi, arkeasi ja työtäsi vähän kauempaa. Pääsitkö lomalla irti työasioista? Vai tuntuiko, ettei palautuminen onnistukaan? Pysyivätkö stressitasot koholla? Kuluiko lomasi pelkkään työstä toipumiseen?

Loma tarjoaa pysähdyksen, jonka aikana joku voi huomata itsessään esimerkiksi työuupumuksen oireita. Olisiko aika keskustella työkuormasta esihenkilön kanssa? Tai ottaa yhteyttä työterveyshuoltoon?

Loma on tehnyt tehtävänsä, jos sen jälkeen tuntee olevansa virkistynyt ja valmis palaamaan töihin. Siihen liittyy usein kokemus omien akkujen latautumisesta.

Nauti kesästä myös loman jälkeen

Loman loppuminen voi tuntua haikealta ja työhön palaaminen nihkeältä. Suunnittele ensimmäisten työpäivien iltoihin sellaista tekemistä, joka ikään kuin jatkaa lomafiilistä.

Ujuta myöhemminkin arkeen lomatunnelmaa vaikkapa niin, että syöt lounasta terassilla. Tee kesäisiä, itsellesi mieluisia asioita työpäivän jälkeen ja viikonloppuisin. Kesä jatkuu, vaikka loma loppuu.

 

Psykologinen palautuminen

Malli on kehitetty Yhdysvalloissa vuonna 2014 tutkijoiden työkaluksi, mutta sen avulla voi pohtia myös omia keinojaan palautua:

  1. Työstä irrottautuminen: Tee vapaalla asioita, jotka poikkeavat mahdollisimman paljon omasta työstäsi. Kun keskityt vaikkapa liikuntaan tai luovaan tekemiseen, et ajattele etkä murehdi työasioita.
  2. Rentoutuminen: Ota rauhallisesti. Tee jotain sellaista, joka ei vaadi fyysisiä eikä älyllisiä ponnisteluja. Joku rentoutuu lukemalla kirjaa, joku toinen taas kuuntelemalla musiikkia tai kuljeskelemalla luonnossa.
  3. Autonomia eli omaehtoisuus: Työssä on paljon asioita, joihin et pysty vaikuttamaan. Järjestä vapaalla itsellesi edes vähän aikaa, jolloin voit tehdä mitä haluat eikä kukaan vaadi sinulta mitään. Entä pystytkö joskus kieltäytymään esimerkiksi vierailuista, joihin sinulla ei juuri silloin ole voimavaroja?
  4. Taidon hallinta: Haasta itsesi hiomaan jotain taitoa – kunhan se ei liity työhön. Voit oppia uutta, vaikka käsitöiden, kieltenopiskelun tai liikuntaharrastuksen parissa. Näin saat onnistumisen kokemuksia.
  5. Merkityksellisyys: Tee asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä ja merkityksellisiä. Esimerkiksi toisten auttaminen voi tehdä vapaa-ajasta merkityksellistä. Tällaiset asiat saattavat vaatia vaivannäköä, mutta ne tukevat hyvinvointiasi.
  6. Yhteenkuuluvuus: Panosta hyviin, läheisiin ihmissuhteisiin. Onko ympärilläsi ihmisiä, joiden kanssa saat olla oma itsesi? Sosiaalisissa suhteissa laatu on määrää tärkeämpää.

 Yhteiset tauot irrottavat työstä

Palautumista tapahtuu vapaa-ajan lisäksi tauoilla työpäivän aikana. Erityisen palauttavaa on, jos työstä pystyy välillä irrottautumaan mukavien työkavereiden seurassa.

Palautumista vaikeuttavat muun muassa kiire, huono työilmapiiri, teknologian käyttöön liittyvä stressi, epäselvät asiat, epävarmuus ja paine olla koko ajan tavoitettavissa.

Virtanen korostaa, ettei palautuminen voi olla pelkästään yksittäisen työntekijän vastuulla. Kyse on myös työoloista: Onko taukojen pitäminen ylipäätään mahdollista? Onko työpaikalla siihen sopivat tilat? Onko työpäivässä huokoisuutta?

Tee sitä, mistä saat hyvän mielen

Hyvää ja riittävää unta ei korvaa mikään

Oikein hyvää kesän aikaa kaikille toivottaa Tiina

Lähde: Työterveyslaitos, psykologi Anniina Virtanen

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023! 

Vuosi vaihtuu ja uusia asioita tapahtuu. Yhdistyksessämme on tapahtunut aktiivien osalta muutoksia ja tässä onkin väistyvän puheenjohtajan Anu Huovisen jäähyväissanat jäsenistölle. Anulle kiitos menneestä yhteistyöstä ja Tiinalle tietysti tervetuloa joukkoomme.

Anu Huovinen  31.12.2022: 

"Hei kaikki jäsenet.

Kun 2019 vuoden alussa yhdistyksemme 873 perustettiin, empä olisi uskonut millaiselle matkalle lähden mukaan, kun minut valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi ja pääsin vielä luottamusmieheksikin. Olin aivan uusi ja vihreä ay-toiminnassa, mutta olin halukas oppimaan. Ja voi miten antoisa ja opettavainen tämä matka onkaan ollut!

Omalta kohdaltani kuitenkin matkani yhdistyksen puheenjohtajana sekä varapääluottamusmiehenä päättyy tänään 31.12.2022 ja on aika suunnata katse tulevaisuuteen uusin silmin ja sydän avoinna. Katson uteliaana mitä se tuo tullessaan.

Kiitän sydämeni pohjasta pääluottamusmiestämme Pia Honkasta siitä kaikesta opastuksesta, ohjauksesta, miljoonista neuvoista ja varsinkin kärsivällisyydestä, meillä on ollut yhdessä huikea matka! En olisi voinut parempaa "oppiäitiä" saada tälle matkalle, kuin mitä Pia on ollut.

Kiitos kaikille jäsenille kuluneista vuosista ja lämpimästi tervetuloa nyt myös Etevalaiset jäsenet kun siirrymme hyvinvointialueelle. Edunvalvonnan suhteen voitte kaikki olla turvallisin mielin, koska seuraajani on Etevalta siirtynyt Tiina Aalto ja hän aloittaa heti vuoden 2023 alusta varapääluottamusmiehenä sekä yhdistyksen puheenjohtajana. Jos häneltä on jotain kysyttävää tms., voi häneen olla yhteydessä sähköpostiosoitteella tiina.aalto@keusote.fi.
Jäsenpostia voi halutessaan muutenkin lähettää osoitteeseen jhl873ry@gmail.com.

Lämmin halaus kaikille, pidetään huolta toisistamme ja oikein ihanaa uutta vuotta 2023!

terveisin; Anu Huovinen"

SYYSKOKOUS 28.11.2022

Tänään pidettiin KeuSote 873 JHL ry:n syyskokous. 

Kokouksessa oli luonnollisestikin käsiteltävänä tärkeitä ja vakaviakin asioita jäsenten etuja ajatellen. 

Mutta siellä myös naurettiin, kannustettiin ja taputettiin hyville jutuille.                                                                                     KIITOS kaikille kokousjärjestelyihin osallistuneille. Tarjoilut ja tunnelma olivat lämpimät ja toivottivat osallistujat tervetulleiksi. 

Kokousasioina jäsenkokous hyväksyi mm. vuoden 2023 toimintasuunnitelaman ja talousarvion. Keski-Uudenmaan kuntayhtymän siirtyminen alueelle toi esille monia haasteita luottamusmiesverkoston kehittämisessä ja työsuojeluvaltuutettujen roolissa tulevaisuudessa. 

Yhdistysverkoston kehittämisessä myös yksityisen sote-sektorin edunvalvonnan vahvistamista sivuttiin kokouskeskustelussa. 

Ilahduttavasti saimme uusia aktiiveja toimintaan mukaan. Tervetuloa kaikille uusille hallituksen jäsenille ja aktiiveille!  Tästä on hyvä jatkaa alueen edunvalvonnan vahvistamista.

Arvontaakin oli ja pääpalkinnon voittaja oli Jaana Ingatius.                                                                                                             Myös 60-vuotispäivää viettävää jäsentä muistettiin oman toivomuksensa mukaan Intersportin lahjakortilla.